Followers

nuffnang

Monday, June 2, 2014

Jom Tengok Bola Pahang vs Felda United


Pahang berjaya masuk final piala FA tahun 2014. Lawan nanti ialah Felda United.

Tahun lepas kalah di separuh akhir di tangan JDT. Masa tu saya turut menyaksikan kekecewaan Pahang di separuh akhir Piala FA di Stadium Bukit Jalil dengan kiraan gol tempat lawan. 

Tahun ini pun separuh akhir bertemu JDT tapi Skuad Tok Gajah menebus semula,  menang jaringan padang aggregat 2-1.

Bertemu Felda dari segi penonton, rasanya spirit penyokong Felda tidak sehebat penyokong Tok Gajah, Kelantan ataupun JDT yang dibentuk sejak begitu lama dengan kelab penyokong yang aktif.

Walaupun saya anak Felda dari segi sukan bolasepak menyokong Skuad Tok Gajah. Sebab telah mengikuti
agak lama. Mungkin kalau Pahang tiada di final.dan Felda United bertemu pasukan lain saya akan menyokong Felda United.


Walaubagaimanapun saya bangga dengan Felda United yang meningkat naik dan berjaya ke final. Saya percaya Felda United akan terus berjaya di masa kan datang membentuk pasukan dan penyokong tegar serta menjadi pasukan elit suatu masa nanti. Lebih-lebih lagi dengan siapnya stadium di bandar Jengka yang di dalam pembinaan pesat sekarang.

Tiket ?
Kali ni saya berjaya membeli secara online hehe ..mungkin saya orang pertama kot yang beli tiket online, sebab cukup je jam pukul 12.00 terus membuka http://www.tickethotline.com.my/, dalam beberapa minit siap. Pengalaman lepas yang tidak dapat tiket...ataupun beli dengan harga berganda-ganda begitu membosankan.Jom kita tengok Bola...."Moh Tengok Bolo" Pahang vs Felda United.   Piala FA 2014 milik siapa??
No comments:

Post a Comment